22
Чет, Фев
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

21-годишен свиленградчанин е задържан от полицията като съучастник в трафика на нелегални. Нашенецът бил арестуван с още трима мъже на 19 октомври.

След получена информация за превоз на нелегални мигранти в района на АМ „Марица“ са проведени оперативни и заградителни действия от криминалисти от Хасково, Харманли и Димитровград. В 6:10 ч. на магистралата в посока Пловдив е спрян лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 23-годишен харманлиец. Спътници са му били негов съгражданин на 22 г. и 21-годишен свиленградчанин.

В хода на работата се оказало, че тримата са съпричастни към спрян микробус „Фиат“, следващ леката кола с водач 22-годишно момче от с. Бисер. В товарния отсек на микробуса са намерени 19 чужди граждани между 13 и 26 г., самоопределящи се като афганистанци (16) и пакистанци (3).

Дванайсетте непълнолетни момчета са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“ в Димитровград, а останалите са настанени в СДНВЧ-Любимец.

Четиримата българи са били задържани в РУП – Димитровград, като работата по документиране на престъпната им дейност продължава. Образувано е досъдебно производство по чл. 281 от НК.

В хода на работата срещу двамата водачи на автомобилите са стартирали и бързи производства, тъй като се е установило, че шофьорът на микробуса управлява с наличие на тетрахидроканабинол, а този на Мерцедеса бил без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

СМ