14
Нед, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

59 водачи са заловени да карат моторни превозни средства след употреба на алкохол в Свиленградската и Любимецката общини от началото на годината досега, съобщиха от полицията.

При 36 от тях дрегерът е отчел до 1,2 промила. Срещу останалите 23 са образувани досъдебни производства, тъй като концентрацията на алкохол в кръвта им надхвърля тази граница. Рекордът от 3,52 промила е на харманлиец, спипан в колата си през м. юни в Свиленград. Всички те вече са получили присъди.

Петима пък са хванатите зад волана дрогирани шофьори. Още 12 пък са били арестувани за съхранение и разпространение на наркотици. Поредния случай е от неделя следобяд. Полицейски патрул спира на автомагистрала „Марица“ за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 29-годишен мъж. В спътника му – 27-годишен младеж, е открито топче с тегло 1,1 грама, реагиращо на канабис. Шофьорът е тестван с дрегер, но пробата е отрицателна, уточниха за „Старият мост“ от полицейското управление. И двамата младежи са от Свиленград. Образувано е бързо производство за съхранение и употреба на дрога.

СМ