22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Благотворителната инициатива досега събра 10 000 лева

Майстори за ремонта на къщата на семейството от Сива река, за което „Старият мост“ писа преди време, търсят организаторите на благотворителната инициатива.

Припомняме, че призивът за помощ на бедно семейство от свиленградското село Сива река, чиято къща е буквално пред разпадане, набра голяма популярност в социалната мрежа. Всичко тръгна от направена във „Фейсбук“ група „В помощ на Жулиета“. Там Жулиета разказа нелеката си съдба и споделя, че се нуждае от помощ за ремонт на къщата, където живее с родителите, сестра си и племенника си. За броени дни стотици споделиха публикацията й и се обединиха около каузата да търсят решение на проблема. На място да се запознае със ситуацията бе и Галя Динева. Тя познава семейството бегло, нейната дъщеря била в една група в детската градина с най-малкия член на фамилията, който на 15 септември ще е първокласник. Никой не заслужава в 21 век да живее така и да отглежда детето си в подобни условия, написа Галя във Фейсбук след посещението си в Сива река.

Открита беше банкова сметка, а на различни места в Свиленград бяха поставени кутии за дарения, изработени от ученици от ПГССИ „Христо Ботев“. За около месец се събраха 10 000 лева, като банковата сметка на семейството все още е отворена за дарения. По предварителни изчисления за ремонт на къщата ще са необходими около 15 000 лева.

Сега предстои тежката задача да се намерят майстори с добри сърца, които да извършат качествено укрепването на жилището, срещу по-малко от стандартното заплащане, за да стигнат събраните пари. В поста си преди няколко дни Галя Динева съобщава, че част от необходимите материали са осигурени от други хора с големи сърца. Много са предложили безвъзмездно да помогнат с физически труд. Галя призовава хората да се включат с предложения за строителна бригада. Тя благодари на всички, подкрепили инициативата, отделили време и средства, за да помогнат.

Сметка, по която, всеки, който желае, може да се включи в кампанията и да подкрепи семейството:

IBAN: BG14RZBB91551009343893, Недка Атанасова

Диляна ЦВЕТКОВА