30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Областната управа на Хасково организира изнесени приемни из областта. В Любимец с граждани се срещна губернаторът Станислав Дечев, а в Свиленград - заместничката му д-р Стефка Здравкова.

Да се разшири мрежата от доброволчески отряди и да се подпомогне тяхната работа чрез изграждане на тренировъчен център. Това поискаха по време на срещата в Свиленград на 11 юли членове на националната асоциация на доброволните формирования. Според българското законодателство, доброволни формирования трябва да има във всяка община. Тези групи се активират при кризи. Пример за добре работещи групи са тези в Свиленград и Тополовград. Въпреки изтеклия краен срок обаче, в много от общините от Хасковска област такива структури не са създадени.

Ден по-късно пък областният управител Станислав Дечев посети Любимец, където до една година ще бъдат завършени три знакови за различни обществени групи обекти. Ще бъде открит нов клуб за възрастните хора. Той ще се намира в центъра на града, в някогашен обект на МВР, който е предаден на община Любимец. Кметът Анастас Анастасов разказа, че другият амбициозен проект на община Любимец е Младежкият дом. Сградата в миналото е била именно дом на младежта, но през последните десетилетия е била занемарена, защото е сменила многократно собствениците. Сега тя ще бъде изцяло реновирана, вътрешното пространство ще бъде преосмислено и модерницирано. „В рамките на година, с много усилия и работа, ще върнем на Любимец Младежкия дом. Единственото старо нещо, което ще запазим тук, ще е надписът на сградата“, разказа кметът Анастасов. Той представи на областния управител на Хасково и третия си амбициозен проект. Това е разширяване на Специализираната болница за рехабилитация и създаване на условия за лечение и възстановяване на деца с двигателни проблеми. По този проект също вече се работи, увери кметът на Любимец.

Областният управител на Хасково изрази задоволството си от случващото се в Любимец. „Това е община, където се работи много, генерират се идеи и голяма част от тях се реализират на практика. Кметът е упорит и успява да финализира проектите си с финансиране от Правителството, със собствени или с европейски средства“, обобщи Станислав Дечев.

СМ