28
Вт, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Дрегер за установяване на водачи и лица, употребили наркотични и упойващи вещества, искат от Районното управление на полицията в Свиленград.

В писмо до кмета на общината се изтъква острата нужда от техническо средство тип Dreger Drug Test 5000, с което по всяко време на денонощието ще могат да се извършват прецизни проверки тук. В момента имало само един такъв уред в областната дирекция на МВР – Хасково, а полевите тестове, които се използвали досега, вече били спрени от производство.

С новия уред ще се води по-ефективно противодействие на престъпността, свързана с употребата и разпространението на наркотични и упойващи вещества, подобряване на пътната безопасност и намаляване на пътно-транспортния травматизъм на територията на общината, мотивира се шефът на РУ Димитър Янакиев.

Около 8 000 лева е цената на искания дрегер. Предполага се, че на предстоящото си заседание общинските съветници ще отпуснат сумата за закупуването му, тъй като употребата на наркотици придобива все по-широки размери, а броят на шофьорите, сядащи зад волана упоени – все по-голям. Наскоро свиленградският районен съд произнесе първата си присъда срещу шофьор, употребил наркотични вещества, за което „Старият мост“ писа. Срещу още няколко водачи пък се водят досъдебни производства.

СМ