19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

От ПП ГЕРБ зарадваха децата с лакомства, балони и играчки

Детски панаир спретнаха от ОбА-Свиленград за малчуганите в деня на празника им. Клоуни, безплатен сладолед, балони бяха част от изненадите на 1 юни - Международен ден на детето.

За по-големите хлапета пък имаше състезания с много награди, водени от аниматори от Стара Загора. Голямата веселба стартира в 16:30 ч, в градския парк. Половин час по-рано пък пак там имаше и концерт на „Хора на малките“ от „Хорова школа Свиленград“ с диригент Кирил Търпов. Сред присъстващите на празника бе забелязан и световноизвестният мим Герасим Дишлиев – Геро.

Да зарадват децата в парка дойдоха и представители на ПП ГЕРБ, сред които бяха депутатът Георги Станков и председателят на партията в Свиленград Мариян Кръстев. Малчуганите получиха куп подаръци от тях – лакомства, балони с хелий

и играчки.

От 1950 г. насам на 1 юни се чества Международният ден на детето. Тогава празникът е отбелязан за първи път в 51 страни по света, въпреки че води началото си от Световната конференция за детско здраве през 1925 г. Идеята за честването е на китайския генерален консул в Сан Франциско, който събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони – древен китайски обичай, свързан с пролетното равноденствие.

СМ