25
Вт, Юни
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Абитуриентите от СУ „Д-р Петър Берон“ в благотворителна кампания „С тениски на бала“

Абитуриентите от СУ „Д-р Петър Берон“ и ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград дефилираха за последен път като ученици в традиционното празнично шествие за 24 май днес.

Младежите бяха приветствани от стотици жители и гости на Свиленград, изпълнили централния булевард „България“. В парада се представиха всички училища, детски градини, спортни клубове, танцови, музикални и хорови школи.

Празничният ден започна с благодарствен молебен към светите братя Кирил и Методий, отслужен от архиерейския наместник отец Константин в църквата „Св. Троица“. Преди това пък в двете средни училища в Свиленград изпратиха абитуриентите си. Церемониите преминаха с много емоции и сълзи от вълнение.

Младежите и от трите завършващи класа в СУ „Д-р Петър Берон“ за поредна година се включиха в благотворителната кампания „С тениски на бала“. Те се отказаха от скъпите си тоалети и решиха да отидат на изпращането си в училище с тениски. Каузата им е в подкрепа на невръстно болно дете от Свиленград. В инициативата им се включиха и много от преподавателите, като с общи усилия се събраха около 2 000 лева. На тениските им имаше абстрактно изображение на човешко сърце.

Балът на зрелостниците от ПГССИ „Христо Ботев“ е на 25 май, а този на СУ „Д-р Петър Берон“ - на 26 май. Абитуриентите ще се събират на паркинга до стадион „Колодрума“, а оттам ще се отправят към Пощата, откъдето около 19:30 ч. ще започва традиционното дефиле до ресторант „Марица“. След балната вечер празнуващите от СУ-то ще отпрашат за Кушадасъ, а тези от ПГССИ – за Слънчев бряг.

Балът на абитуриентите в Любимец пък е насрочен за 24 май. Младежите ще се веселят в снек бар „Актинидия“. На 26 май групата заминава да отпразнува дипломирането си в Кушадасъ.

Диляна ЦВЕТКОВА