23
Вт, Юли
40 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 Казината изсмукват работната ръка

Много сериозен недостиг на кадри изпитват фирмите в Свиленград. Дефицит на персонал има във всички сфери на дейност, с изключени на казината.

Няма мераклии да работят като ресторантьори, готвачи, сервитьори, касиери, продавач-консултанти, общи работници и пр. Бензиностанции, магазини, банки, заведения, баничарници, различни учреждения се оплакват, че не могат да си попълнят щата. Със седмици свободни работни места висят в jobs.bg, както и обявите в тукашното Бюро по труда. А сред офертите има наистина привлекателни – и като заплащане, и като престижна позиция.

Де-що има читава работна ръка, се изсмуква от казината в Свиленград, оплакват се от малките и средните фирми тук. Собствениците им не можели да си позволят заплащане като в игралните домове, където средно заплатата е около 1 000 лв. и нагоре. Крупиета, мениджъри получават доста повече.

Скоро в Свиленград предстои откриването на нов хипермаркет. Ще отвори врати и голям комплекс с казино и хотел. Предполага се, че набирането на работна ръка и за тях ще бъде проблем.

СМ