25
Съб, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Народният представител от ГЕРБ Хасково д-р Георги Станков празнува деня на Свети Георги Победоносец в село Вълче поле, община Любимец.

По традиция на тази дата се прави голям събор, на който от цялата страна се събират близки, роднини и приятели. Както казват местните хора, и тази година гостите ни са в пъти повече от постоянните жители на Вълче поле. „Идвам тук с удоволствие, защото познавам хората. Тук живеят истински българи с големи сърца и много отдадени на родния край”, подчерта д-р Георги Станков. Историята на Вълче поле е изключително интересна. Предполага се, че населеното място е създадено през 1330 г. още преди България да падне под турско робство. Но всъщност в тези земи е имало селище още по времето на траките, за което свидетелстват свещените за вълчеполци места като Крали-Марковият камък, крепостта и куполната гробница край нея, Трите чуки и релефът на тракийския конник.

Днес по традиция във Вълче поле се вият хора на селския площад, посрещат се гости, въртят се чевермета. Организатор на събора е община Любимец, чийто кмет Анастас Анастасов също бе сред гостите на общоселския празник.