22
Сря, Май
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 Собствениците на офиси в свиленградския квартал Гарата, заедно с паркинг за тежкотоварни камиони, по собствена инициатива, на собствени разноски и със собствени усилия се заеха да ремонтират отсечката към митническия терминал, който е разположен там, за да запушат огромните дупки.

Общо около 10 фирми са събрали помежду си пари, по около 300 лв. всяка, за да извършат ремонта. Платили са на частник, който е положил едър чакъл, трамбовал го е добре, а сега предстои слагането на дребен чакъл, който също ще бъде валиран. Спедиторите и паркингът стигнали до това решение, понеже някои от клиентите им започнали да се отдръпват заради невъзможните условия, при които трябва да се придвижват. Както „Старият мост“ писа, отсечката към митническия терминал е не само кошмарна, но и опасна.

Всеки ден шофьори, митничари, спедитори страдат от престъпното безхаберие на властите. Даже тир пропадна и повече от час стоя провесен във въздуха в огромните като кратери дупки на улицата, водеща до митническия терминал в квартал Гарата. Наложи се тежката машина да бъде теглена с въжета, за да излезе от коварните капани. Водачите се страхуват да минават оттук и използват други улици на квартала, въпреки заплахата да бъдат глобени. Всеки ден над 100 тира идват по тази отсечка да обмитяват превозваните стоки в митническото бюро.

Напълно разбитото 300-метрово трасе е кошмарно не само за шофьорите, но и за митничарите и спедиторите, които се трудят тук. Истински ад е, когато завали дъжд – тогава всички газят в кал и вода до колене. Улицата логично би следвало да е отговорност на Община Свиленград, тъй като е в кв. Гарата, пък и не преди много време бе асфалтирана. Асфалът обаче трая от ден до пладне.. Впрочем, когато представител на пострадавшите се обърнал към свиленградската администрация, му отговорили, че не е в техните прерогативи, някой друг бил отговорен.

СМ