14
Нед, Апр
14 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 Двойка от Свиленград ще бъде финансирана в кампанията на областния управител „За повече деца в България“. Траяна Георгиева и Христо Къналиев бяха определени чрез жребий за ин-витро процедури и ще бъдат подпомогнати със средства от фондация „Искам бебе“.

„Щастлива съм и много благодарна, чувствам се късметлийка, защото това е голяма помощ“, сподели пред „Старият мост“ Траяна. Тя и партньорът й живеят в Свиленград. Христо работи в Гранична полиция, а Траяна – в сферата на частния бизнес. Заедно са близо 6 години, а преди три решили да имат детенце. Другата двойка късметлии са от Димитровград. Определените посредством жребия ще получат по 4 300 лв., събрани от дарители от Хасковска област.

Общо 7 двойки кандидатстваха за финансиране чрез фондация „Искам бебе“. Две от тях не отговаряха на условията. В присъствието на областния управител на Хасково Станислав Дечев, заместника му д-р Стефка Здравкова, нотариус Десислава Славеева и местните медии председателят на УС на „Искам бебе“ Мария Янева изтегли двете печеливши двойки, съобщиха от Областната администрация. Според регламента на фондацията, бяха изтеглени и две резервни двойки. В рамките на една година трябва да бъдат извършени процедурите и, ако всичко е наред, след година трябва да имаме бебета от нашата кампания, пожелаха си инициаторите. До сега над 1500 бебета са се родили, благодарение на фондация „Искам бебе“, съобщи Мария Янева. Областният управител на Хасково Станислав Дечев съобщи, че кампанията „За повече деца в България“ ще бъде продължена и съвсем скоро ще бъдат обявени инициативите, които ще се проведат в общините от областта през тази година.

Сумата от 8600 лева беше събрана по време на две благотворителни инициативи на Областния управител на Хасково Станислав Дечев през декември 2017 г.В Свиленград също се провежда кампания за „Едно дете повече“ с концерт на духовия оркестър „Кунчо Манов“ в Деня на християнското семейство.

СМ