30
Чет, Май
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанката Катя Андонова, която на 20 февруари следобед пострада много тежко, премазана от „Фолксваген, почина, въпреки усилията на медиците да я спасят. Тепърва ще бъде определена датата на погребението на 46-годишната служителка от митническото бюро в свиленградския кв. Гарата.

За нелепия инцидент в. „Старият мост“ подробно писа. 46-годишната Катя изгубила контрол над „Мерцедес“-а си, който напуснал пътното платно и заседнал в канавката. След удара водачката сама излязла от автомобила си и се обадила по телефона на съпруга си. В този момент засилен „Фолксваген Голф“, управляван от 38-годишен любимчанин, я връхлетял, най-вероятно в гръб, и я помел зверски.

Вследствие на страшния удар жената е получила черепно-мозъчна травма, счупване на таза, изключително сериозни обилни кръвоизливи на мозъка и на вътрешните органи. Изпаднала е в кома. Направена й е операция на пикочния мехур, който бил разкъсан. Заради огромната кръвозагуба десетки нейни близки и колеги се притекли на помощ, за да дарят кръв. Това са направили и членове на ловната дружинка в Лисово.

Късно вечерта в сряда състоянието на Катя бе изключително критично и тя бе изпаднала в мозъчна смърт.

Катя Андонова е омъжена, с две деца. Баща й – Андон Куртев, е бивш кмет на Свиленград. Бил е и директор на фабрика „Коприна“.

Редакцията на в. „Старият мост“ изказва дълбоки съболезнования на близките.

СМ