Общество
Инструменти
Шрифт

145 години от обесването на Васил Левски отбелязаха в Свиленград на 19 февруари. Както обикновено, на панихидата присъстваха предимно ученици и служители на Общинската администрация. Да почете паметта на Апостола дойде и народният представител от БСП Никола Динков.

Пред паметника на Левски за живота и делото на Дякона разказа докторът на историческите науки и уредник в музея Стефан Димитров. Архиерейският наместник отец Константин, отец Георги от църквата в кв. Гебран и отец Димитър от храма в кв. Гарата отслужиха заупокойна молитва. Ученици от клуб „Художествено слово“ към ОУ „Иван Вазов“ с ръководител Веска Каймакова представиха поетична компиланция от стихотворения, посветени на Апостола.

В Любимец също се преклониха пред паметта на Васил Левски. Ученици от местната гимназия, общински съветници, административни служители, представители на политически и обществени организации и граждани поднесоха цветя пред паметната плоча в центъра на града.

Учениците от двете начални училища „Христо Ботев“ и „Захари Стоянов“ в Любимец също почетоха паметта на Апостола. Те изнесоха рецитали пред своите учители и съученици, с които развълнуваха присъстващите.

СМ