21
Нед, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Министърът на образованието Красимир Вълчев бе на официално посещение в Любимец днес. Той пристигна от Тополовград, където получи почетните символи на общината.

С него бяха народният представител от Любимец Георги Станков, по чиято инициатива е визитата на образователния министър в града на дините, и областният управител на Хасково Станислав Дечев. Лично кметът на Любимец Анастас Анастасов посрещна високопоставените гости.

В СУ „Желязко Терпешев“ Красимир Вълчев се срещна с учители и ученици. След това в голямата зала на ОбА разговаря и с преподаватели от другите школа в общината. Едни от най-задаваните въпроси, които бяха дискутирани от министъра, бяха свързани с учебната програма, късното одобрение на учебниците от страна на Министерството, ползата от обществените съвети, създадени преди две години към всяко училище и др. Пред министъра бе повдигнат въпросът за отпускането на още един автобус, който да превозва учениците от селата до училищата в Любимец. В момента има един, но, за да смогне да събере всички ученици, някои от тях трябва да бъдат взети още в 06:50 ч., което е твърде рано. Обсъди се и темата, свързана с трудностите за ограмотяване на децата, чиито майчин език не е българския. 

След Любимец Вълчев се отправи към Ивайловград.

СМ