25
Нед, Фев
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Кулинарен конкурс спретна НЧ „Васил Левски 1933“ в кв. Гарата на 15 декември. Надпреварата се проведе за първа година по идея на секретаря на културното средище Анастасия Димитрова. Трите маси, опънати в залата на читалището, едва побраха сладки и солени вкусотии, приготвени от сръчните ръце на участничките.

Жури с председател Христо Джапанов (Джапана) класира кулинарните изкушения. За всички участници, най-малкият от които беше 7-годишната Мелани Димитрова, имаше грамоти и коледни сувенири с късметче. За победител в състезанието бе обявена Жечка Иванова. Тя бе приготвила тутманик, костенурка и таралежчета от бисквити и картофени пиленца. Наградата й бе луксозна книга с рецепти. Втора стана Кичка Илиева, която бе направила булгурена баница. Трета се нареди питката на Стефана Велева. За второ и трето място наградите бяха шалове. Кулинарната надпревара завърши с много песни и кръшни български хора в залата на читалището.

Впрочем, НЧ „Васил Левски 1933“ често организира или активно се включва в различни инициативи. Както „Старият мост“ писа, в началото на 2017 г. тук бе основан КГБ - „Клуб на готините баби“. Стартира и „Ден на приказката“, който се провежда веднъж в месеца. За трета поредна година се проведе и Национален фестивал на старата градска песен „С песни от свила – минаха години“. Самодейците към читалището пък през отиващата си вече 2017 г. успяха да завоюват 20 медала от различни музикални надпревари.

Диляна ЦВЕТКОВА