15
Съб, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Доника Маргичева бе в неизвестност от 25 ноември

Обявената за общодържавно издирване 24-годишна жена от Капитан Андреево бе намерена в Русе. Това съобщи за „Старият мост“ лично вторият й баща Петър Георгиев.

Той и майката на момичето в момента пътуват натам, за да си я приберат. Мъжът сподели още, че Доника Маргичева е стигнала до крайдунавския град с автомобил. Тя се е качила доброволно в колата на свой познат. Когато на 29 ноември мъжът разбрал, че е обявена за общодържавно издирване, се обадил в полицията.

Доника бе в неизвестност от 25 ноември. За последно била засечена от свои съселяни в центъра на Капитан Андреево по обяд. След този момент никой от семейството й не знаеше къде е и бе подаден сигнал в РУП. Близките й се притесняваха да не би да е отвлечена. Те припомниха случая с 55-гоишната Йорданка, която преди 6 години изчезна безследно край Капитан Андреево. От тогава няма никакви вести от жената. Всички в селото знаели, че Доника обича да се разхожда в околностите, но досега винаги се е връщала. След като този път това не се случило, на 26 ноември местни хора сформираха екипи за издирване и набиране на информация, начело с кмета Милен Милушев. В издирването се включиха и полицаи и жители на околните села. Групите обиколиха всички местности и изоставени постройки в околността, но нямаше резултат. Докато на 29 ноември мъжът, с когото Доника заминала за Русе, не сигнализирал, че момичето е с него.

СМ