15
Съб, Юни
31 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Абитуриентите от СУ „Д-р Петър Берон“ са трети в област Хасково по успех на матурите. Общият успех от двата зрелостни изпита е 4,98. Пред свиленградското школо са само езиковата и математическата гимназии в Хасково.

Общо 52 отлични оценки получиха явилите се на матурите 62 зрелостници от СУ „Д-р Петър Берон. 12 ученици имат отлични резултати и на двата изпита. Това са Радост Дрънгова, Василия Костова, Виолета Георгиева, Жечко Попов, Адриан Тодоров, Александра Карева, Анна Павлова, Велина Петрова, Николай Стоянов, Женя Божинова, Мила Бистрова, Пламена Кирова.

Четири са пълните шестици - Берна Севтин по биология, Радост Дрънгова – математика, Атанас Колев и Велина Петрова - по английски език.

Най- висок е резултатът по английски език - отличен 5,61. От явилите се на изпита 19 ученици 16 имат отлична оценка и трима - много добър.

Много добър 5,46 е резултатът от изпита по биология, на който се явиха 24 ученици. 16 от тях имат отлични оценки.

Достойно се представиха и математиците на випуска. При тях четирима от явилите се осем ученици получиха отлични оценки, като общият успех по математика е много добър 5,04.

На задължителния изпит по български език и литература получените отлични оценки са 12, общият успех - много добър 4,58, при среден успех за областта 4,03. Добър 4,10 е резултатът от изпита по география и икономика.

СМ