22
Сря, Май
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Абитуриентите от СУ „Д-р Петър Берон“ се отказаха от скъпите си тоалети и решиха да отидат на изпращането си в училище с тениски. Парите за официалните дрехи те дадоха за благотворителност. Сбогуването с учителите бе на 15 май. Общо три са завършващите класове тази година, като завършващите са 64. Балът на бероновци ще е на 25 май в ресторант „Марица“.

По време на изпращането в училище зрелостниците от два от класовете си бяха облекли сини фланелки, на които пишеше „Добро сърце“. Те се включиха в каузата „Да помогнем на Ели“, като успяха да съберат 1160 лева.8-годишното момиченце от Свиленград е с диагноза детска церебрална парализа – смесена форма, спастична квадрипареза и екстрапирамидна форма. Тя страда и от локализирана епилепсия. Детето вече е подлагано на лечение у нас. Преди година е оперирана в Сърбия. Елена, чийто баща е пожарникар, вече прави първите си стъпки, без чужда помощ, благодарение на усилията на семейството. За да продължи този прогрес, тя се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. Новото предизвикателство пред семейството е овладяване на епилепсията, рехабилитация и възможно лечение в чужбина. За всички тези етапи семейството се нуждае от финансова подкрепа и от хора с добри сърца.

Другите завършващи пък, освен в кампанията за Ели, се включиха и в тази на „Мото Пфое“. Те бяха облечени с бели тениски, на които пишеше: „BUE BUE SCHOOL“. С набраните средства ще бъдат подпомогнати абитуриенти сираци да продължат своето образование във висше учебно заведение. Нашите зрелостници успяха да съберат 520 лева. 

Диляна ЦВЕТКОВА