25
Нед, Фев
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Ученици от ПГССИ „Христо Ботев“ поеха руля на школото си за един ден. Някои от тях заместиха своите учители, а други - ръководния и помощен персонал. За директор бе избрана единадесетокласничката Елия Стоянова, а за нейна заместничка – Маргарита Джемперлиева. Инициативата бе по повод Деня на младежкото самоуправление, който отбелязваме всяка година на 9 май.

Целта ни е поне за ден учениците да влязат в ролята на учители, за да имат още една гледна точка при по-нататъшните си взаимоотношения с преподавателите, сподели директорът на ПГССИ Христина Милушева. „Възможност като тази е много ценна за тях, защото те виждат отблизо как протича един работен ден и разбират трудността на професията. Освен това, младите хора могат да предложат решения, които много често са ценни като мнение. По този начин ние имаме шанса да взаимстваме качествени и иновативни идеи от децата“, подчерта още Милушева. Според Елиа Стоянова подобни инициативи са изключително важни при взаимоотношенията с преподавателите. „Трябва да има повече подобни инициативи и проекти от страна на ученици и учители. Все още могат да се измислят много неща, които да подобрят още повече атмосферата в училище“, сподели и Маргарита Джемперлиева.

Тъй като 9 май е обявен и за Ден на Европа, в голямото междучасие в двора на училището бяха разпънати маси с най-различни вкусотии върху тях. Децата се бяха постарали да издирят и приготвят разнообразни рецепти от европейската кухня. Имаше сладки и солени изкушения от Полша, Дания, Франция, Кипър, Англия, Испания и др. Достойно място сред всички изложени ястия зае и българската шопска салата.

Диляна ЦВЕТКОВА