24
Пон, Юни
20 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Рекорден брой прокурори – 8, вече работят в Свиленград. Така за пръв път толкова много обвинители ще нищят съдебни дела в тукашната районна прокуратура. На практика заети са всички щатни бройки - нещо, което досега не се е случвало.

Последният назначен обвинител е Стефка Стоянова от Казанлък, която досега е работила като разследващ полицай. Още двама разследващи полицаи – Цветослав Лазаров от Ловеч и Надя Митева от Бургас, бяха назначени преди няколко месеца тук. И тримата поеха новата си длъжност след проведен конкурс. От по-скорошните прокурори също са Евгения Стефанова/мл. прокурор/ и Мая Христева, която в момента е в майчинство. С повече стаж в районната прокуратура са Мария Кирилова и Милена Славова, както и ръководителят втори мандат Антон Стоянов. Поради недостига на достатъчно кабинети в сградата на съда двама от прокурорите са позиционирани в следствената служба в Районното полицейско управление.

Свиленградската районна прокуратура е една от най-натоварените в страната, като основната причина за това са многото престъпления, свързани с граничния контрол. Години наред тя е в челните места по брой съдебни дела на един прокурор. През 2015 г. например са се падали средно по 340 дела на всеки един обвинител. Със запълването на щатното разписание сега не само ще се облекчи работата ни, но и ще се повиши нейното качество, заяви районният прокурор Антон Стоянов. СМ