20
Чет, Юни
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Две седмици вече пътят Щит - Сладун остава блокиран от снежни преспи

Десетки пешеходци със счупвания след падане по заледените тротоари и улици в Свиленград са потърсили помощ при тукашните ортопеди. Има дни, когато не можем да смогнем да обработим пациентите, споделиха от кабинета на д-р Петров. Оттам казаха още, че такъв наплив отдавна са нямали. Най-често фрактурата била на ръката, тъй като при падане човек се подпира на нея.

Много от тротоарите и улиците, които са по сенчести места, вече цяла седмица са заледени. Повечето от тях не са опесъчени и са опасни за пешеходците. Огромни купчини сняг пък остават неизвозени и възпрепятстват движението и паркирането на колите. Това обаче не пречи на паяка да вдига неправилно спрените автомобили.

Най-страшно бе положението в събота (21 януари), когато Свиленград осъмна като ледена пързалка. Доста наши читатели се обадиха тогава в редакцията на „Старият мост“, за да изразят негодуванието си от непочистените пътища и улици, и то в продължение на много време. Като шейни се пързаляха колите по околоврътното шосе, което бе като калайдисано. Две седмици вече остава блокиран пътят от Щит до Сладун. Проблемният участък е непосредствено след Пашово, където на места преспите достигат и до 3 метра. Роторен комбайн се опита да отпуши отсечката, но безуспешно.

СМ