21
Вт, Май
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Цяла седмица вече пътят между свиленградските села Сладун и Пашово е затворен. Причината са огромните преспи, образувани от навяванията, които не могат да бъдат разбити с обикновени снегорини.

На помощ преди три дни била изпратена роторна машина, която обаче също се развалила. Собственикът успял да я ремонтира и кметът на Сладун Иван Русев се надява от утре отческата да бъде отворена за движение. „Трябва да отида до Свиленград, за да купя лекарства на хората от селото, а и имам малко работа до общината. Предполагам, че пътят утре ще бъде отворен“, каза Русев пред „Старият мост“. Той сподели, че в момента в Сладун вали дъжд, който също до известна степен ще успее да разтопи снега и да спомогне за „пробиване“ на трасето. Днес пък селото останало и без вода заради авария. Говорих с шефа на ВиК, който ме увери, че до 18 ч. водата ще дойде, заяви още кметът на Сладун.

Движението на автомобили е невъзможно от с. Щит нататък. 

Учениците от селата не са могли да стигнат тази сутрин до средищното ОУ в с. Левка. Те били върнати с автобуса, който ги събира, тъй като на пътя имало голяма поледица.

Иначе, в другите села пътят е проходим. В Свиленград от сутринта продължава да вали и да трупа сняг.

Снимката е илюстративна, автор: Христо Русев - Младши

СМ