14
Нед, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Стотици поддръжници на каузата препълниха читалището

5 179 лв. успяха да съберат свиленградчани по време на инициативата „За едно дете повече“, организирана от духов оркестър „Костадин Манов“, фондация „Искам бебе“ и НЧ „Просвета 1870“. По-голямата част от парите е от продажбата на ръчно изработени покани за концерта и съпътстващия го благотворителен базар. Служителите от трета смяна на ГКПП Капитан Андреево също подкрепили каузата, като закупили 40 покани. Със събраните средства ще се подпомогнат 7 семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград.

Благотворителният концерт се проведе за девета поредна година. Стотици поддръжници на инициативата препълниха читалището. Танцови и музикални изненади за публиката бяха подготвили децата от фолклорните групи „Свиленче“ и „Тракийска китка“, спортен клуб по танци „Златните момичета“, Натали Грозева и др. В края на концерта председателят на „Искам бебе“ - Радина Велчева, връчи специални ръчноизработени статуетки във формата на сърце с надпис „Сърцето си дарявам“ на музикантите от духовия оркестър и НЧ „Просвета 1870“ заради постоянната им подкрепа и съвместна работа, свързана с каузата „За едно дете повече“.

Впрочем Свиленград е първата община, която инициира обществена подкрепа за фондация „Искам бебе“. До момента с помощта на инициативата са подпомогнати над 20 семейства, а на бял свят са се появили 17 бебета.

Диляна ЦВЕТКОВА