25
Съб, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Първият учебен ден в общините Свиленград и Любимец бе отбелязан с тържества във всички школа. Както „Старият мост“ вече писа, 211 първокласници са записани в свиленградските училища за новата учебна 2016/ 2017 година.

След тържествената част в двора на училищата хлапетата бяха поканение от учителите си в класните стаи. На чиновете ги чакаха малки подаръчета за спомен и учебници. Книжки за празника първолаците получиха и от кмета на Свиленград Георги Манолов. На вътрешната страна на корицата от името на градоначалника и с негова снимка са отпечатани пожелания към малчуганите за успех и късмет през новата учебна година.

Тържественото откриване в Любимец започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на България. По-големите ученици бяха подготвили празнична програма, с която посрещнаха най-малките. Директорите на училищата отправиха приветствие към присъстващите, като им пожелаха успешна и ползотворна година. По традиция, първокласниците бяха посрещнати и захранени с хляб и мед. После всички ученици се отправиха към обновените и украсени класни стаи. Тази година първолаците в Любимец са 92.

СМ