28
Сря, Фев
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

8 месеца пробация отнесе любимчанинът Велчо Стефанов за това, че заплашил с убийство социалните работнички Петя Димитрова и Виличка Караджова. 39-годишният мъж отишъл в социалната служба, за да се разправя, защото на дъщеря му и зет му била отказана помощ за отопление. Въпреки че отказът бил основателен, Велчо вдигнал лют скандал.

В яда си той се разкрещял на служителките, че ще ги заколи. Двете се изплашили страшно много и потърсили помощ на спешния телефон 112. Веднага дошъл полицай, но вбесения Велчо никак не се успокоил. Дори скочил и на ченгето, като го избутал. След случилото се жените били изключително стресирани. Стигнало се дотам, че съпругът на Петя й закупил спрей за самозащита.

Срещу 39-годишният насилник било повдигнато обвинение. След започване на дознанието обаче той се покрил и бил обявен за общодържавно издирване. Явно не успял да се скрие добре, тъй като органите на реда го открили. По време на разпита си признал всичко, което снижило присъдата му. Така Велчо бил осъден на пробация със „задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца с периодичност на явяването два пъти седмично“ и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“. Освен това обвиняемият трябва да заплати направените по делото разноски в размер на 252, 20 лева за вещо лице. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

СМ