17
Пон, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Образователната платформа „Книговище“ отличи учениците Ерхан Еркан и Селин Еркан от Свиленград. Те са ученици в 4.клас в ОУ "Иван Вазов" с класен Златина Крушева.

Децата са сред шампионите в „Априлско състезание по четене с разбиране“, което се състоя за трета поредна година. По повод Международния ден на детската книга и Световния ден на книгата и авторското право април беше месеца на състезанието по четене. Идеята бе децата да бъдат насърчавани да четат и да подобряват резултатите си в игрите за четене с разбиране. Награждаването в София бе организирано с подкрепата на програма „Култура" на Столичната община и Фондация „Америка за България".

На церемонията бяха обявени и най-четящите класове и деца за тази година от цялата страна. Целта на надпреварата е да направи света на книгите по- желан за децата, казват от „Книговище“, където предлагат на своите читатели учебни материали, приказки, енциклопедии, романи и детски новини.

Впрочем, това е поредна награда за Ерхан и Селин от "Книговище", които не за пръв път стават шампиони на четенето. Преди две години пък семейството на Селин и Ерхан бе обявено за едно от трите най-четящи в България, а класът на двамата близнаци спечели приза "Най-четящ клас". 

СМ