21
Вт, Май
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Певческите групи от читалище "Изгрев 1921" в Мезек и малките танцьори от ТС "Нишани" откриха със съвместен концерт Великденския базар в Свиленград.

Музикалната проява събра пред ротондата десетки любители на фолклора навръх Лазаровден. Накрая изпълнители и зрители се хванаха за ръце и тропнаха всеобщо няколко хора.

Базарът ще остане до края на Великден. До ротондата са позиционирани няколко къщички, едната от които е за благотворителност. В други две местни производители продават млечни и медни продукти. За привържениците на сладкото също има кътче, където се предлагат ръчно направени козунаци, бисквитки, целувки и други захарни вкусотии. Търговци от Хасково пък продават крафт изделия, дрехи с български шевици и др. Има и сергия за плетени играчки и свещи. Интерес предизвикват торнадо картофите на близнаците Митко и Злати. Двамата едва смогват с поръчките. Помислено е и за най-малките посетители на базара. За тях има поставени няколко масички, където могат да оцветят великденски сувенирчета. За любителите на скара-бирата и виното също не е забравено.