21
Вт, Май
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Кметът на община Свиленград арх. Анастас Карчев получи националната награда за 2024 г. на Асоциацията на българските градове и региони в категория "Младежки дейности и спорт", съобщават от пресцентъра на ОбА.

Церемонията се състоя в Казанлък по време на национален зелен форум на тема „Интегриращата роля на общините в зелената трансформация и дигитализация”. В събитието участваха представители на общини, министерства, учени, представители на бизнеса, неправителствени организации и др.

Годишните награди на Асоциацията на българските градове и региони се присъждат в 28 категории. Участват всички общини в България, а победителят се определя сред пет номинирани. Асоциацията на българските градове и региони тази година отбелязва 20 години от създаването си. Сред целите й е подпомагане развитието на местното самоуправление и местната демокрация, подкрепа на градските власти и администрация за повишаване ефективността на управлението в интерес на гражданите и в съответствие с европейските ценности и стандарти. Партньор на асоциацията е фондация „Конрад Аденауер”.