13
Съб, Апр
13 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

За поредна година бероновци постигат високи резултати на общинския кръг на олимпиадите по различните дисциплини. Благодарение на усърдието им 42-ма ще представят свиленградското СУ "Д-р Берон" на областните нива.

17 са учениците, които са класирани за областния кръг на олимпиадата по английски език. Това са осмокласничките Преслава Глушкова, Златина Тодорова, Емилиана Кърчева, Петя Благоева, Маргарита Грозева, Чудомира Николова, Александра Михайлова, Елена Иванова, Марая Караиванова, Деница Грозева; деветокласниците Весела Малянова, Кристиян Димов, Никол Митева, Теодор Ямандиев, Ванеса Трендафилова, Симона Москова и единадесетокласничката Катина Полихронова.

Седем пък са класираните за областния кръг на олимпиадата по химия и ООС: Красимира Кръстева, Маргарита Грозева, Чудомира Николова, Деница Грозева – ученици от 8. клас; Ясмин Байдар и Симона Москова – ученици от 9. клас и Ана-Мария Пенева – ученичка от 11. клас.

Четирима са класирани за областния кръг на олимпиадата по БЕЛ: Йоана Караиванова, 5. клас; Деница Грозева и Маргарита Грозева, 8. клас и Никол Каратепелиева, 10. клас.

Четирима са и учениците, които ще представят училището на областния кръг на олимпиадата по руски език: Венелин Димитров, 7. клас; Николета Маргаритова, Айгерим Болотова и Доминика Ивашина, 9. клас.

Класираните за областния кръг на олимпиадата по математика са: Борислав Йорданов, 5. клас и Деница Грозева, 8. клас. Двама са и класиралите се за областния кръг на олимпиадата по биология и ЗО: Петър Кашев, 11. клас и Йоан Димитров, 12. клас.

За областния кръг на олимпиадата по информационни технологии са класирани Виктор Корцанов и Михаил Михайлов от 10. клас. Деница Грозева от 8. клас ще представи училището на областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация, а Мартина Ламбова от 12.клас - по география и икономика.

Трима са класираните за областния кръг на националното състезание „Ключът на музиката“: Габриела Тончева и Нели Тотева от 5. клас и шестокласникът Николай Събев.

Атанас Христонев от 4. клас ще представи училището на областния кръг на националното състезание „Знам и мога“.

Високите резултати, постигнати на общинския кръг на олимпиадите по съответните дисциплини, са плод на неуморния труд както на учениците, така и на техните преподаватели: Сийка Дякова, Таня Делчева, Кремена Добрева – старши учители по АЕ, Мария Марова, Цветелина Иванова – учители по АЕ; Златка Станкова – старши учител по химия и ООС, Веселина Желязкова – учител по химия и ООС; Галина Балъкчиева, Росица Писюзева-Костадинова, Христина Коларова – старши учители по БЕЛ; Цветана Костова – старши учител по руски език; Ангелина Ганева, Марияна Кехлибарова – старши учители по математика; Катя Караиванова – старши учител по биология и ЗО, Кристина Баджакова – учител по биология и ЗО; Катя Христова-Гюрушева и Тоня Георгиева – старши учители по информационни технологии; Веселина Илиева – старши учител по история и цивилизации; Кремена Кърчева – старши учител по география и икономика; Кичка Славова – старши учител по музика и Мария Текелиева – старши начален учител.

Ръководството на СУ „Д-р Петър Берон“ поздравява своите ученици и им пожелава успешно представяне на областния кръг, а на колегите си пожелава още професионални успехи!