13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Високият приз в категория „Медия“ от годишните награди на Фондация ПроСпорт и Спешъл Олимпикс България се дава за поредицата журналистически материали на Диляна Цветкова

Свиленградският сайт stmost.info ( „Старият мост“ ) спечели приза в категорията „Медия“ от годишните национални награди на Фондация ПроСпорт и Спешъл Олимпикс България. Наградата се дава „за фокусирането и широкото отразяване на подготовката, участието и постиженията на българската делегация в Световните летни игра Спешъл Олимпикс в Берлин2023“, се посочва в мотивите.

Основен принос за високото отличие има репортерката на „Старият мост“ Диляна Цветкова, чиито журналистически материали на тема развитие и подкрепа на спорта за хората с увреждания бяха най-високо оценени. Тя получи признанието на журито в оспорвана конкуренция с много други български медии и над 565 медийни публикации, свързани с отразяването на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин.

Екипът на „Старият мост“ заслужи приза в категория „Медии“ за отразяване на теми, свързани със спорта и толерантността и по-конкретно заради цялостното отразяване на участието на параолимпиецът Стелиян Гюзелев в най-голямото спортно приобщаващо събитие – Световните летни игри на Спешъл Олимпикс. Припомняме, че лекоатлетът от Любимец, който е единадесетокласник в свиленградския Център за специална образователна подкрепа „Стефан Василев“, направи феноменално бягане на полуфинал и достигна финалите в Германия.

Фондация „ПроСпорт“ в партньорство с БСФС и Спешъл Опимпикс България връчиха годишните си награди, които раздават от 2006 г. насам, на 5 декември по повод Международния ден на доброволчеството. Това стана по време на церемония в рамките на международната конференция „Спортът – инструмент за социално включване“ в зала Витоша, парк хотел „Витоша“ в София. Конференцията бе организирана от Спешъл Олимпикс България, Фондация „ПроСпорт“ и дружество Европейско право и бе под патронажа на Министерство на младежта и спорта. Наградите бяха в категориите: цялостен принос, доброволец, държавна институция, гражданска организация, училище, спортна федерация, спортен клуб, корпоративен партньор, медия и община. 

За „Старият мост“ бе голяма чест, че форумът бе открит от националния директор на Спешъл олимпикс д-р Христо Христозов с топли думи за нашата работа: „Това, което направи „Старият мост“ тази година, е да сбъдне една наша 30-годишна мечта - да отрази целия период на състезателя, от селекцията през подготовката му до крайните негови резултати. Тази  меалка местна медия показа един много значим модел за медийно отразяване, който си струва дори националните да изучават и прилагат“, каза д-р Христозов.

Наградата от името на „Старият мост“ прие директорът на ЦСОП „Стефан Василев“ Юлия Илева, която благодари за високото признание и за съдействието и подкрепата от наша страна. Тя благодари и на ръководството на община Свиленград за неотлъчната помощ.

„Старият мост“ винаги е била медия със социална насоченост, заяви главният редактор и собственик Николай Колев, който бе включен онлайн по време на награждаването. Това, което правят тези състезатели, огромните усилия, които влагат, си заслужава да бъдат популяризирани, каза още той, след което даде думата на Диляна Цветкова. „Щастлива съм, че точно Юлия Илева приема наградата, защото тя успя да създаде екип, благодарение на чийто усилия деца като Стелиян постигат такива високи успехи. Тези деца носят награди не само в спорта, но и в много други сфери. Усилията и хъса за победа, които показват, няма как да не мотивират и нас и да ни оставят безучастни към техните успехи, с които се гордеем“, сподели Диляна Цветкова.

 

На снимките:

1.Николай Колев и Диляна Цветкова с плакета-награда

2. Юлия Илева получава отличието по време на конференцията