25
Съб, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Хасковският окръжен съд (ХОС) наложи днес мярката „Задържане под стража“ на 41-годишния свиленградчанин А.М. за държане на кокаин и незаконно огнестрелно оръжие.

Нашенецът, който имал и турско гражданство, бе арестуван при проведена полицейска операция, за което „Старият мост“ писа. В лек автомобил на АМ „Марица“, в който пътувал, бил открит кокаин с нетно тегло 2 981 грама на стойност 288 858, 86 лв. При обиск в дома му в Свиленград били намерени още 136,74 гр от същия наркотик на стойност 31 341,86 лв.

Освен за държане на наркотици с цел разпространение, прокуратурата повдигна обвинение на А.М. и за незаконно притежаване на оръжие. При обиска в дома му бил намерен и пистолет „Зораки“ със седем броя патрони.

Решението на съда да остави А.М. за постоянно в ареста са с оглед на събраните по делото доказателства, показанията на разпитаните свидетели, протоколи от претърсване и изземване, се сочи в прессъобщението на ХОС. Според Темида са налице и останалите две предпоставки, а именно реална опасност от укриване и извършване на престъпление, предвид механизма на извършеното деяние, както и високата степен на обществена опасност.

Освен това обвиняемият А.М. е извършил настоящото деяние в изпитателния срок на предходно осъждане, с влязло в сила споразумение от октомври 2023 г., с наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 години, отложено с изпитателен срок от 5 години, се отбелязва още в мотивите на съда.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив .