21
Вт, Май
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Обявен за издирване бе заловен при проведената специализирана полицейска операция в Хасковска област вчера.

Както Старият мост писа, акцията бе свързана с изборни нарушения, конвенционална престъпност и пътния травматизъм.

Ето какво отчетоха от ОДМВР – Хасково след приключването на операцията:

• Проверени рискови места – 60

• Проверени лица – 101

• Проверки на заведения, заложни къщи, дружества за бързи кредити – 43

• Проверени МПС – 966. Констатирани нарушения по ЗДвП – 11. Съставени са 7 акта, 4 фиша и 9 електронни фиша. Издадени са 3 принудителни административни мерки и са връчени 55 електронни фиша.

• Издадени са 20 предупредителни протокола за предупреждение

• Установено е 1 лице, обявено за издирване

• Образувани са 4 досъдебни производства и 1 бързо производство

По характерни нарушения установени по време на акцията:

В РУ Димитровград е проверен търговски обект в кв.“Изток“, в който е работила 53-годишна без трудов договор и без фискално устройство за регистриране на продажбите. В управлението е бил доведен и шофьор на лек автомобил „Фолксваген“, шофиращ го след употреба на метаамфетамин, потвърдено с техническо средство. Отказал кръвна проба.

С мярка на задържане до 24 часа в РУ Харманли е бил водач на „Мерцедес“. Тест с дрегер показал наличие на 1,71 промила алкохол в издишания въздух.

В управлението в Свиленград и Хасково са установени трима водачи от Любимец, Димитровград и Турция, шофиращи товарни автомобили със служебно  прекратени регистрации.

В хасковското управление са задържани 17-годишен хасковлия, в чийто дом на улица „Елица“ е намерена 40 грама марихуана и 23-годишен от чието жилище в жк“Орфей“ е иззета кутия с 15 грама пико. И по двата случая са заведени досъдебни производства.