24
Пет, Май
11 Нови статии

По традиция на този ден се поставят обеци на малките дами

Десетки момиченца проляха сълзи при поставяне на обеци на Благовещение – 25 март. Според народните вярвания в този ден всяка рана заздравява по-бързо от друг път и боли по-малко. Затова и от векове майките избират Благовец, за да продупчат ушите на дъщерите си.

Равотодателите могат да подават документи в Бюрото по труда

Спогодбата за трудовата миграция между България и Молдова, която бе подписана в края на 2018 г., стартира от 14 март. Това съобщиха от Бюрото по труда в Свиленград.

Престъпниците отмъкнали от възрастно семейство близо 17 000 лева

Двама „ало“ измамници бяха осъдени на по 2 години и осем месеца лишаване от свобода. Делото бе гледано от Районен съд – Свиленград на 18 март. Процесът се води по съкратено съдебно следствие, тъй като мъжете признали вината си. Поради това присъдите им бяха намалени с 1/3.

В акцията „Да залесим България“ на международната организация „Изкуството да живееш“ - клон България се включват доброволци от Свиленград. Инициативата има за цел залесяването на максимален брой площи из цялата страна едновременно.

Антоана Гочева: Ще остана в родината си и ще се боря за едно по-добро здравеопазване

За национален отговорник по обществено здраве бе избрана свиленградчанката Антоана Гочева. Момичето е трети курс студент по медицина в Медицински университет – София. Позицията, на която застава, е една за цялата страна и е към Асоциацията на студентите – медици в България (АСМБ). Организацията е пълноправен член на Международната федерация на студентите по медицина, която е най-голямата студентска организация в света, представляваща 1.3 млн. студенти по медицина от 125 страни.