22
Чет, Авг
12 Нови статии

Инспектори от Държавен фонд „Земеделие“ направиха ненадейна проверка на къщата за гости на Милко Калайджиев навръх Еньовден – 24 юни. Акцията бе по заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева. Нареждането е да бъдат проверени всички къщи за гости в България, финансирани по ПРСР 2007-2013 г., за които 5-годишният мониторингов период не е изтекъл.

Еньовден посрещнаха с днешния изгрев на слънцето в свиленградското село Щит. Вярва се, че в нощта срещу празника звездите слизат на земята и омайват тревите и цветята, придавайки им магическа целебна сила.

Трима мъже и една жена, ухапани от змии, са потърсили помощ при спешните медици в Свиленград. И четиримата са били клъвнати от влечугите, докато работели на полето.

18 ракети срещу градоносни облаци са изстреляни досега над общините Свиленград и Любимец. Това стана от новооткритите площадки край Георги Добрево (8 бр.), Лозен (6 бр.), Левка (2 бр.) и свиленградската местност Мумнево (2 бр.).

В изключително лошо състояние е старият път от Свиленград за Капитан Андреево, по който ежедневно се движат доста автомобили. Той е предпочитан от пътуващите заради по-краткото разстояние до Чернодъб, Генералово, а и до самото Капитан Андреево.

 Инж. Атанас Христонев: Това е отнемане на бизнес с административни средства

Пренасочване на автобусния трафик към нова автогара в Свиленград е на път да узакони местната власт. В докладна записка до Общинския съвет кметът инж. Георги Манолов предлага да бъде определена автогара „Бойдеви“ за начална и крайна спирка на маршрута на всички межуселищни автобусни линии, имащи спирка в Свиленград.

Днес е Черешова задушница. По традиция стотици се отправят към гробищните паркове да почетат мъртвите си близки.