23
Чет, Май
13 Нови статии

Извънредно заседание на ОбС-Свиленград, една от темите на които бяха т. нар. гости от Лудогорието и с какво конкретно се занимават те, се проведе днес при закрити врата. Репортери бяха допуснати само преди началото на дебатите. В заседанието освен местните парламентаристи се включиха представители на НАП, ДАНС и полицията. Около час продължиха дебатите по темата.

Неделчо Бойков отпразнува рождения си ден на 4 април. Столетникът още цепи дърва и сам пали печката си

Свиленградчанинът дядо Неделчо е най-възрастният българин. Достолепният мъж отпразнува 107-годишнината си на 4 април в семеен кръг и в компанията на котката Мая, която неотлъчно е до него. Екип на „Старият мост“ също уважи столетника.

Кола се запали пред дома на собственика си на свиленградската улица „Родина“ №14. Возилото лумнало на 2 април в 01:13 ч.

Владимир Ампов реши да зарадва феновете си с лична среща с тях в три български града. Първата спирка от мини турнето на обичания изпълнител през април е Благоевград - на 15 април в зала „Яворов“. Следват Габрово – на 16 април в Дома на културата, и Свиленград – на 23 април от 19:30 ч. в Спортната зала. За да няма недоволни, Графа обмисля и още дати, които ще бъдат обявени през май.

Най-малката родилка е на 14,3 г. Срещу шестима се водят дела за съжителство с невръстни невести

12 непълнолетни от Свиленградско и 13 от община Любимец родиха от началото на годината досега. Тези момичета са между 14 и 18 години и по закон се водят деца, но това не ги спира да станат майки, коментират експерти. За някои дори това не е първо бебе. За сравнение за цялата 2018 г. непълнолетните родилки на територията на двете общини са били 45, а за 2017 г. - 49. Общо за цялата дирекция „Социално подпомагане“ непълнолетните родилки са 60, от които 31 от Любимец и 29 от Свиленград.

С какво се занимават т.нар. гости от Лудогорието и защо се заселват в община Свиленград. Тази тема ще бъде коментирана на извънредно заседание на 4 април, решиха общинските съветници тази сряда.