22
Чет, Авг
12 Нови статии

Едва 10 % от шопарите в община Свиленград са легално регистрирани

Да бъдат идентифицирани всички прасета, отглеждани в лични стопанства. Преброяването на свинете в т.нар. „заден двор“ да стане с помощта на селските кметове и местните ветеринари. Това поискаха от Областната дирекция за безопасност на храните в Хасково като първа мярка за недопускане разпространението на Африканска чума по прасетата.

Сумата за 12-годишната Никол Джемперлиева от Свиленград е събрана. Добрата новина съобщи майката на момиченцето в социалната мрежа Facebook.

Липсата на осветление от ветеринарната лечебница до бензиностанция „Петрол“ в Свиленград прави отсечката опасна, сигнализира в редакцията на „Старият мост“ наша читателка, живееща на тази улица. Възмутената жена сподели, че наскоро от Общината сменили крушките, които обаче светели само една нощ.

„ Свиленград – Автотранспорт“ АД пък сезира Хасковския административен съд

Окръжната прокуратура в Хасково е сезирана за Решение на Общинския съвет в Свиленград за „определянето на Автогара „Бойдеви“ за начална, междинна и крайна спирка по маршрута на автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортна схема, имащи спирка в Свиленград, считано от 01.09.2019 г.“ Писменият сигнал до държавното обвинение е депозиран на 9-и юли. Негови вносители са общинските съветници Христо Щерев, Стамо Димитров, Христо Минков и Иван Андреев.

Тони Генов е на 23 години от Свиленград, но живее в Дания от 2014 г. Видео продуцент е и до скоро притежаваше собствена компания, работейки с големи фирми в Дания и пътувайки из цяла Европа да прави клипове. В момента има собствен канал в YouTube и новото му видео, публикувано там, пожъна огромен международен успех. Разказаха за него в американско предаване, споделиха го от UNILAD - страница със 43 милиона харесвания. Освен това по медии в цяла Европа излязоха много статии. Можете да намерите канала на Тони на youtube.com/tonivgenov. Ето какво сподели свиленградчанинът в интервю за читателите на в. „Старият мост“:

 57-годишна свиленградчанка бе арестувана, след като бе уличени в кражба. В петък вечерта тя задигнала дамска чанта на 32-годишна жена от Исперих, посетила местен ресторант в центъра на града.

Прима балерината Маша Илиева идва в Свиленград на 15 юли заедно с деца от школата си. Те ще се включат в благотворителния концерт в подкрепа на 12-годишната Никол Джемперлиева.