16
Пет, Ное
18 Нови статии

Родената в Свиленград поетеса ще се срещне в Столичната библиотека с любители на нейното творчество и ще даде автографи

Поредицата „Поет на месеца“ в Столичната библиотека продължава с още един автор от поколението, на което дължим много за развитието и отстояването на поетическия език от 70-те години на миналия век насам. След Екатерина Йосифова и Калин Донков през пролетта на тази година, на 19 ноември от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков“ № 4) ще чуем поезията на Рада Александрова, а за нея и творчеството ѝ ще говорят нейните колеги по перо Надя Попова и Марин Бодаков.

12 телета и куп домашни животни отмъкнали хищниците в района

Авджии от щитската дружинка гръмнаха два вълка по време на ловния излет в събота. Трети бил тежко ранен, но успял да избяга.

Отнето предимство е причинило катастрофа вчера в Свиленград, съобщават от пресцентъра на МВР. В 18:00 ч. на кръстовището между улиците „Оборище“ и „Братя Миладинови“ е станал инцидент с лек автомобил Фолксваген, шофиран от 74-годишен мъж.

107 семейства от общините Свиленград и Любимец ще останат без детски помощи заради отсъствието на отрочетата си от училище или детска градина, съобщи директорът на тукашната Дирекция „Социално подпомагане“ Росица Христова. Прагът от 5 неизвинени отсъствия са преминали 61 деца от Любимец и 55 от Свиленград. Загубените помощи са само за месец октомври.

Арестуваха мъж и жена от Свиленград заради незаконна сеч

Съвместна акция срещу незаконните дървосекачи подемат Държавно горско стопанство (ДГС) – Свиленград, Полицията и Прокуратурата. По време на среща между директора на ДГС Михаил Михайлов и временно изпълняващия длъжността районен прокурор на Свиленград Мария Кирилова бе взето решение при залавянето на бракониери, независимо от часа, да се сигнализира веднага полицията и оперативната група дознатели. Целта е още на място да се съберат достатъчно доказателства за произнасяне на присъда на по-късен етап.

57-годишен свиленградчанин бе уличен в кражба на ток, съобщиха от МВР. Сигналът е постъпил от служител на EVN.

 Кьор - кютук пиян любимчанин спипаха на 13-и т.м. пътните полицаи зад волана. 50-годишният Румен З. пътувал с реното си по стария път между Свиленград и Любимец, когато катаджии го спрели за проверка.