21
Вт, Ян
23 Нови статии

Въпреки молбата ми от 13 март 2019 г. и въпреки предписанието на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) от 4 юни 2019 г. от Общинската администрация в Свиленград ми отказват кофа за смет, като се изтъкват причини, които нямат нищо общо с моя случай.

Надявам се нещата в здравеопазването да се оправят, в противен случай след време няма да има кой да работи

Със своите 23 години Анастасия Станкова е най-младата акушерка в АГО – Свиленград. В отделението работи от края на октомври м. г. Висшето си образование завършва в Тракийския университет в Стара Загора. Веднага след дипломирането си започва работа в тукашната болница. Ето какво каза Анастасия специално за читателите на в. „Старият мост“ в деня на професионалния си празник 21 януари – Ден на родилната помощ (Бабинден):

ХАС отмени решението на ОбС новата автогара „Бойдеви“ да е начална, междинна и крайна спирка в града

Решението на Общинския съвет за определянето на Автогара „Бойдеви“ за начална, междинна и крайна спирка по маршрута на автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортна схема, имащи спирка в Свиленград, считано от 01.09.2019 г., е незаконосъобразно. Това постанови Хасковският административен съд /ХАС/.

Двамата българи, задържани за трафик 2,840 кг канабис през ГКПП Капитан Андреево, остават в ареста. Постоянната мярка „Задържане под стража“ им бе наложена от Хасковския окръжен съд /ХОС/ в събота следобед по искане на прокуратурата.

Трима души – двама мъже и една жена, са арестувани в Свиленград при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и служители на сектор БОП – Пловдив, Пазарджик и Смолян, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на България.

 23-ма дрогирани хванати зад волана

Престъпността сред младите хора от общините Свиленград и Любимец расте. Това констатира отчетът на РУП – Свиленград за изтеклата 2019 година. Миналата година непълнолетни са участвали в извършването на 26 престъпления. През 2018 г. пък подрастващи са замесени в 18 нарушения.

 Жители на с. Генералово спасиха бял щъркел от сигурна смърт. Те видели бедстващата птица край р. Марица близо до границата с Гърция и незабавно сигнализирали общинските власти в Свиленград.