22
Съб, Сеп
14 Нови статии

Софийските полицаи търсили нелегален цех за цигари, нищо не намерили

Спецченгета от София блокираха в петък (14 септември) селата Студена и Дервишка могила. Жител на Дервишка могила каза за „Старият мост“, че по двама униформени вардели на входа и изхода на селото и следели кой влиза и излиза. Записвали и данните на шофьорите, като, освен леки автомобили, проверявали и селскостопанска техника.

Национален пленер "Нарисувани усещания" стартира в Свиленград на 22 септември. Рисуването на открито се организира за четвърта поредна година като част от празничната програма за Деня на Свиленград – 5 октомври.

Трима свиленградчани бяха осъдени условно заради трафик на нелегални. Решението на Темида идва след споразумение между страните в процеса.

Оръжие без документи иззеха свиленградските полицаи. Вчера те са проверили дом в с. Мустрак, обитаван от 34-годишен мъж. В къщата са открити газов пистолет и въздушна пушка без документи за собственост и необходимите уведомления към органите на реда.

16-годишен свиленградчанин е издирван от полицията заради нелегални имигранти. Младежът е стар познайник на ченгетата.

Молебен за оставане на ФК „Свиленград 1921“ в Югоизточна В група извърши архиерейският наместник на Свиленград отец Константин. Ритуалът бе днес сутринта на стадион „Колодрума“. Попът поръси футболистите със свещена вода, изпя няколко молитви и прочете имената им за късмет. След това от отбора дадоха и курбан, за приготвянето на който бе заклан черен овен. Моабетът се състоя в ресторант „Хестея“, намиращ се в непосредствена близост до градския парк.

37-годишен строителен работник падна от покрива на града на ул. „Георги Скрижовски“ 1, където се намират офисите непосредствено до паркинга зад ОбА-Свиленград. Човекът се е строполил от 3-4 метра височина, има лицево – черепни наранявания и контузено ребро. Майсторът се казва Иван Иванов и е тукашен, живее на ул. „Граничар“.