15
Нед, Юли
18 Нови статии

Куриоз: преди години цялото село Студена „оглушало“. Лекари незаконно издавали протоколи и помощни средства на хора с увреждания

Промени в правилника за приложение на Закона за интеграция на хора с трайни увреждания влязоха в сила от 1 юли. Те касаят предимно механизма на изплащане на целевата помощ за медицински приспособления и съоръжения. Целта е да бъдат ограничени случаите на злоупотреба със средства. По искане на „Старият мост“ от Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) в Свиленград предоставиха данни, че за 2017 г. са обжалвали 14 протокола на Лекарска консултативна комисия (ЛКК) пред ТЕЛК на лица, подали заявления за отпускане на различни видове помощни средства, приспособления и съоръжения на хора с увреждания, уточни директорът на ДСП-Свиленград Росица Христова.

 Трима мъже, обрали с електрошок семейство от Свиленград, отнесоха 3-годишна условна присъда с 4 г. изпитателен срок.

Цигари без бандерол са конфискувани от икономическите полицаи при проверка за извършване на незаконна дейност и неиздаване на касов бон в търговски обект в Свиленград, съобщиха от пресцентъра на полицията.

 Двама младежи на 19 и 20 години от любимецкото село Белица са с постоянна мярка „задържане под стража“ за блудство с две момичета на 8 и 9 години.

Областната управа на Хасково организира изнесени приемни из областта. В Любимец с граждани се срещна губернаторът Станислав Дечев, а в Свиленград - заместничката му д-р Стефка Здравкова.

Чешма от риолит дариха от ГЕРБ – Свиленград

Сериозна реконструкция и модернизация на гробищния парк в Свиленград е предприел концесионерът Карчо Карчев, който е собственик на погребалната агенция „Кратос“. До входа вече е изградена и работи чешма от естествения камък риолит. Тя е направена от специализирана пловдивска фирма.

Искат деклариране на доходи дори от бране на гъби и гурбет в Гърция

Приемът на молби за отпускане на целева помощ за отопление вече започна, съобщи директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП)-Свиленград Росица Христова. Помощта се отпуска за период от пет месеца – от 1 ноември 2018 г. до 31 март 2019 г.