24
Сря, Юли
36 Нови статии

Агенцията за социално подпомагане (АСП) създаде възможно най-бързо организация за оказване на подкрепа на семействата, пострадали при пожарите в страната. Социалните работници приемат на място техните заявления за отпускане на еднократна помощ за покриване на инцидентно възникнали жизнено важни потребности, чийто максимален размер е 1578 лв.

Над 5 хиляди пациенти са диагностицирани на надградения с ново поколение изкуствен интелект ЯМР апарат в Клиника „Медикус Алфа“ - Пловдив

Ядрено-магнитен резонанс с изкуствен интелект максимално съкращава престоя на пациента в апарата и осигурява безупречна прецизност на изображенията в отделението по Образна диагностика на Клиника „Медикус Алфа”, Пловдив. Апаратът комбинира достиженията на пробивните иновации на съвременната диагностична техника на Siemens -  високотехнологична цифрова система, изкуствен интелект и нова сила на полето, които разширяват значително обхвата на клиничните приложения на магнитния резонанс в медицината.

Стоки с лого на запазени търговски марки иззеха полицаи на АМ “Марица“, съобщиха от МВР.

Вчера в 7,30 часа на км.72 в посока София те са проверили микробус „Форд“, шофиран от 54-годишен сириец. Колата е върната за щателна митническа проверка на ГКПП Капитан Андреево, при която са установени 325 парфюма, 79 текстилни изделия, 5916 сашета хранителни добавки и 350 кг хранителни продукти.

Съставен е акт на водача по Закона за митниците.

Към момента 19-годишният Светослав Димитров с изгаряния е в стабилно състояние, съобщиха за stmost.info от пресцентъра на УМБАЛ „Св. Георги“- Пловдив.

20 броя ранцеви пожарогасители дари на община Свиленград и доброволното формирование Националната асоциация на доброволците в Република България.

Пълна подкрепа ще окажем на пострадалите от пожарите животновъди и земеделци в община Свиленград, заяви днес министърът на земеделието д-р Георги Тахов.

         Нов съдия встъпи в длъжност днес в Районен съд – Свиленград. Йорданка Красимирова Ненчева е назначена след обявен конкурс за заемане на длъжността.  Тя заема овакантения щат от съдия Радка Стоянова, която от 1 август т.г. ще работи в РС Гълъбово.