09
Чет, Юли
18 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Grand market Janet e един от най-големите в Южна България, предлага 80 000 артикула 150 души ще обслужват клиентите на хипермаркета. Международна автогара ще оформи търговския комплекс

На 23 ноември от 10.00 часа в Свиленград ще бъде официално открит един от най-големите магазини в Южна България - Гранд маркет Жанет. Хипермаркетът, построен за малко повече от година, е разположен върху терен от шест декара, като търговската му площ е 4000 кв. м. Огромни са не само размерите, но и асортиментът на стоките, които ще се предлагат на едро и на дребно в него - над 80 000 артикула.

Както се казва, ще има от пиле мляко. Изобилието включва хранителни продукти, напитки, домашни потреби, перилни и почистващи препарати, детски изделия, козметика и др. Ще има топла витрина, където ще се предлагат прясно приготвени ястия и супи, скара, щанд за прясна риба, фреш сокове, фурна за тестени изделия. Обособени са специален щанд за био и органични продукти и аптека. Оформен е детски кът за забавление на малчуганите. За възрастните пък е отредено място за кафе и безалкохолни напитки. 10 каси ще обслужват клиентите. Обособени са 160 паркоместа плюс 10 за таксита. 150 души ще наброява персоналът, което прави инвеститора най-големия работодател тук. Оборудването е на водеща италианска фирма и отговаря на всички световни стандарти. Магазинът ще работи без почивен ден от 8 до 22 часа. В деня на откриването клиентите ще имат възможност да се ползват от редица промоции, приятни изненади и награди.

При отрязването на лентата водосвет ще отслужи старозагорският митрополит Киприян. Цялата инвестиция възлиза на 5 милиона лева, заяви Иван Дашев, който заедно с брат си Станислав и свиленградския бизнесмен Павлин Паришев са собствениците на мега търговския обект. Това е най-голямата инвестиция в Свиленград, подчерта Паришев, който ще бъде и управител на хипермаркета.

Всъщност свиленградският гранд маркет е част от известната несебърска верига „ Жанет“, собственост на братята Дашеви. В морския град има изградени три магазина, които се радват на голяма посещаемост. Верига „Жанет“ е популярна и с прилагането на разнообразни ценови инструменти и промоционална активност. Сега откриваме първия етап от мащабния проект тук, уточни Иван Дашев. До края на годината ще пуснем в експлоатация и автогара – първата международна автогара в Свиленград, изградена по всички европейски изисквания и менажирана от голяма европейска компания, допълни той. Освен редовните автобусни линии, се предвижда да бъдат открити и нови за Турция: Свиленград – Одрин и Свиленград – Чорлу. Разбира се, автогарата ще обслужва и линии от междуградския и вътрешноградския автобусен транспорт.

СМ