20
Нед, Окт
11 Нови статии

Местни избори 2019
Инструменти
Шрифт

„Искаме млади хора да виждаме, ще гласуваме“. С тези думи посрещат в селата от района 35-годишният кандидат за кмет на Свиленград арх. Анастас Карчев. Карчев, който в момента е главен архитект на общината, започна предизборната си обиколка от най-малките населени места.

Само за няколко дни младият експерт, издигнат от ГЕРБ, успя да посети Чернодъб, Генералово, Младиново, Димитровче, Щит, Пъстрогор, Мустрак и Райкова могила. Заедно с него бяха и младежите от ГЕРБ в лицето на Мартин Айвазов, Анелия Георгиева, Стела Дякова, Николай Михайлов и водачът на листата за общински съветници Мариян Кръстев.

Желанията на хората са няколко – пътища, поддържани тротоари и повече улично осветление.

„Като главен архитект на общината съм запознат в детайли с проблемите на малките населени места от района. По някои от тях вече сме предприели конкретни мерки. До дни започва дългоочакваното строителство на камбанарията в Пъстрогор, например. Там ще бъде подновена падналата ограда на детската площадка в центъра. В началото на седмицата пък поставихме нови осветителни тела в Чернодъб, след като хората там се оплакаха, че вечер по улиците е тъмно. Предвиден е ремонт на читалището в с. Щит, предстои изграждане на детска площадка в с. Димитровче“, коментира арх. Карчев.

Впечатление прави, че младият архитект е ерудиран и държи на думата си, защото веднага след посещенията му по селата се започва работа по отстраняване на проблемите. Намерил е и решение за по-редовен график на сметоизвозването.

Голямата мъка по селата си остава обезлюдяването и липсата на млади хора. Въпреки това жителите им са скромни в нуждите и желанията си. Най-много ги тревожи липсата на медицинско обслужване. На места вече няма дори кой да им измери кръвното налягане и да им предпише лекарства. „Ние сме останали малко хора, искаме малко внимание“, казаха хората в Райкова могила.

Изборите за кмет са на 27 октомври. За доверието на хората в община Свиленград се борят 8 кандидати – рекорден брой в цялата история на града.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Сходни