20
Нед, Окт
11 Нови статии

Местни избори 2019
Инструменти
Шрифт

С водосвет за здраве и благополучие арх. Анастас Карчев сложи официален старт на предизборната си кампания заедно с кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ. Главният архитект на община Свиленград участва в надпреварата за кметския пост като млад експерт, издигнат от ГЕРБ.

„Пожелавам си само здраве на мен, близките и колегите ми. Всичко друго е въпрос на работа и знам, че ще го постигнем“, коментира той по повод предстоящите на 27 октомври местни избори.

„Пожелавам ви успех в това нелеко начинание, с което сте се заели. Ще има препятствия, но вие не изпадайте в униние и отчаяние. С Божията помощ и вяра ги преодолявайте и продължавайте напред“, отправи апел отец Константин, който ръководи службата в храма „Света Троица“.

За да подкрепят арх. Карчев, на водосвета присъстваха съпругата му Христина заедно с 4-годишната им дъщеря Мария, брат му Кристиян, негови близки и съмишленици, граждани.

Изборът на ден за откриване на кампанията не е случаен. На 1 октомври Православната църква чества празника Покров Богородичен и с молитви отправя благодарност към Божията майка за това, че продължава да ни закриля и помага всеки път, когато това е възможно. Изборът на църква също не е случаен. Анастас Карчев е емоционално свързан с храма, тъй като именно в „Св. Троица“ той прекарва голяма част от детството си. Прабаба му Елена е била част от църковния хор, по-късно баба му Мария поема грижите за същата църква. Там е бил кръстен Карчев.

На водосвета присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ. Сред тях се отличават представители на изявени и уважавани професии с тежест в обществото. Водачът на листата д-р Мариян Христов (с преференция 101) е ветеринарен лекар, Мариела Софронова (с преференция 108) е експерт финансист, Таня Коларова-Великова (с преференция 109) е юрист с дългогодишна практика.

Впечатление прави и присъствието на много младежи в листата – Анелия Георгиева (с преференция 102), Мартин Айвазов (с преференция 105), Николай Михайлов (с преференция 106), Стела Дякова (с преференция 111).

Ето и пълната листа на кандидатите за общински съветници от ГЕРБ:

Д-р Мариян Дойчев Кръстев (с преференция 101) е на 42 години, доктор по ветеринарна медицина. Към настоящия момент е главен инспектор в Българската агенция по безопасност на храните. От 2003 г. практикува като ветеринарен лекар. В момента д-р Мариян Кръстев е ръководител на ПП ГЕРБ Свиленград.

Анелия Георгиева Гергиева (с преференция 102) е на 29 години, завършила е социална педагогика, психология и агроекология и растителна защита. Към настоящия момент е експерт в държавната администрация и първи мандат общински съветник от квотата на ПП ГЕРБ. Предишният й опит е свързан с бизнес мениджмънта.

Георги Добрев Еленков (с преференция 103) е на 45 години, юрист. От 20 години е адвокат. Два мандата е общински съветник от квотата на ПП ГЕРБ, като през първия си мандат е председател на Общинския съвет.

Даниела Кирилова Георгиева (с преференция 104) е на 48 години, магистър е по стопанско управление и администрация и агроекология и растителна защита. Към настоящия момент работи като експерт в държавната администрация. Има предишен опит като експерт в общинската администрация в Свиленград. Един мандат е общински съветник от квотата на ПП ГЕРБ.

Мартин Славчев Айвазов (с преференция 105) е на 33 години, бакалавър е по “Мениджмънт в туризма”. Има шест години опит в логистичната сфера. От 2015 г. до настоящия момент е общински съветник от квотата на ПП ГЕРБ.

Николай Атанасов Михайлов (с преференция 106) е на 26 години, юрист. В момента работи като юрисконсулт в частна фирма.

Росица Христова Димова (с преференция 107) е на 41 години. Завършила е математика, 10 години е работила като учител. Към настоящия момент работи в сферата на частния бизнес.

Мариела Андонова Софронова (с преференция 108) е на 43 години, финансист. Към момента е счетоводител в частна фирма. От 2015 г. е в сферата на строителството и земеделието.

Таня Георгиева Коларова-Великова (с преференция 109) е на 50 години, юрист с 26 години практика. Два мандата е общински съветник от квотата на ПП ГЕРБ, като от 2007 г. до 2011 г. е председател на общинския съвет.

Атанаска Николова Михайлова (с преференция 110) е на 53 години, магистър по стопанско управление и администрация. Има 20 години стаж като учител, 16 от които като зам.-директор. Към момента е изпълнителен директор на “Индустриална зона“ Свиленград. Три мандата е общински съветник от квотата на ПП ГЕРБ.

Стела Михайлова Дякова (с преференция 111) е на 31 години, бакалавър по организация и управление на туристическата агенция. От 2013 г. е технически сътрудник в ПП ГЕРБ Свиленград.

Тодорка Чанкова Хърсева (с преференция 112) е на 54 години, педагог с 34 години стаж като учител. От 19 години практикува като логопед.

Диана Панайотова Стоянова (с преференция 113) е на 45 години, педагог. От 2002 г. е учител в ДГ “Слънце”. В свободното си време се занимава с музика и пише поезия.

Росица Иванова Иванова (с преференция 114) е на 45 години, магистър по управление на териториалните системи. Има 18 години стаж в общинската администрация на Свиленград.

Веска Тончева Димитрова (с преференция 115) е на 45 години, със средно специално образование. През последните 10 години работи като стоковед.

Соня Желязкова Славова (с преференция 116) е на 50 години, финансист. Има пет годни стаж в общинската администрация на Свиленград. От 2012 г. е директор в “Агенция по заетостта”.

Жельо Димитров Станков (с преференция 117) е на 52 години, със средно специално образование. Три мандата е бил кмет на село Студена.

Милен Борисов Милушев (с преференция 118) е на 52 години, със средно специално образование. През последния мандат е кмет на село Капитан Андреево.

Трифон Емилиянов Трифонов (с преференция 119) е на 38 години, бакалавър по стопанско управление. От 2011 г. до настоящия момент е кмет на село Момково.

Таня Желева Желева (с преференция 120) е на 54 години, със средно специално образование. През последния мандат е кмет на село Левка. Има 30 години стаж като старши специалист в кметството на село Левка.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Сходни