20
Нед, Окт
11 Нови статии

   Кой каквото и да ви говори, местните избори са важни. Неслучайно за тях има толкова много желаещи да спечелят. Ето, че предизборната кампания е вече в разгара си. Кандидатите за кметове и общински съветници ни обстрелват с призиви за подкрепа, плакати има навсякъде.

   Нашата мисия е добруването на Свиленград и жителите на общината, Това са осмите /8/ избори за местна власт, а има хора, които се явяват в пет/5/ или четири/4/ и т. н. различни партии.

След като миналата седмица екип на bTV прояви интерес към изборите в Свиленград и трима кандидати, сред които и Милко Калайджиев, на международния ден на архитекта столичното издание fakti.bg излезе с пространно интервю с арх. Карчев. В него той разказва малко известни подробности за работата си в София и тук, в общинската администрация.

 Демографски Свиленград се промени, младите и кадърните избягаха, няма икономика, няма бъдеще

Веднъж осъдих общинската администрация, сега съм завел съдебно дело за автогарата

Инж.Атанас Димитров Христонев e на 60 години. Завършил е ЕСПУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград и ВМЕИ „Ленин“/Технически университет София/ със специалност “Технология и организация на автомобилния транспорт”. От октомври 1992 г. е изп.директор на „Свиленград Автотранспорт“АД. Женен, има двама сина и четири прекрасни внучета. Водач на листа на СДС за общински съветници на предстоящите местни избори.

Винаги съм работил на обществени начала за родния си град, сподели адв. Тодор Стамболиев пред „Старият мост“. Той е водач на листата за общински съветници в Свиленград на една от най-новите политически структури в България - Коалиция „Ние, гражданите“.

    Главният архитект на Свиленград и кандидат за кмет на общината арх. Анастас Карчев бе посрещнат от много хора и още повече въпроси по време на посещенията си в селата Студена и Капитан Андреево. Веднага бяха отключени болните теми за пътищата и водопроводната мрежа, за които хората дълго време са получавали само обещания.

На 27 октомври ще изберем нов кмет на община Свиленград, след като инж. Георги Манолов обяви, че се оттегля. Овакантеното място предизвика наплив от кандидати – цели 8, което е абсолютен рекорд в историята на Свиленград. Желаещите за общински съветници са 133. Те се борят за общо 21 места. Процедурата за избор на кмет е ясна и установена в годините. За втори път на местни избори обаче се завъртя думата преференция. По-простичко казано, това означава предпочитание.

Сходни