25
Чет, Апр
13 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Делото за прегазеното на 27 май 2013 г. дете в с. Капитан Андреево вече тръгна след едногодишно разследване. Обвинителният акт е внесен в Хасковския окръжен съд от прокурор Георги Гешев.

Както „Старият мост“ писа, смъртта на 12-годишния Христо Велев настъпи при катастрофа в центъра на Капитан Андреево, причинена от Мертуне Мехмед.

На 27 май м. г. Мехмед и дъщеря й Рафие Иляз, на която й предстояла сватба, тръгват към Одрин за покупки с „БМВ 730 Д". Въпреки ограничението на скоростта до 50 км/ч в Капитан Андреево и пътните знаци за пешеходна пътека и "Внимание деца", малко преди 18 часа БМВ-то удря излезлия на платното Христо със 79.9 км/ч. Момчето загива на място, а колата се забива в крайпътен стълб.

Хасковлийката Мехмед е обвинена, че по непредпазливост е причинила смъртта на Христо. При наличието на пътен знак "Пешеходна пътека" и напречна пътна маркировка, следва да се приеме, че деянието е извършено на пешеходна пътека. Освен това непосредствено преди местопроизшествието е имало поставен пътен знак "Внимание деца", който е следвало да заостри вниманието на обвиняемата, че е възможно на пътя или в близост до него да се намират деца, които винаги са уязвими участници в движението. Разпитана на досъдебното производство в качеството й на обвиняема, Мертуне Мехмед се признава за виновна в извършване на деянието, но дава обяснения по същество, които отразяват нейната версия за случилото се, се казва в обвинителния акт.

СМ