20
Сря, Ян
14 Нови статии

Инциденти
Инструменти
Шрифт

 53-годишният Атанас Андонов загина при пожар в къщата си в свиленградското село Студена. Огънят в едноетажната сграда избухнал около 15:00 часа във вторник.

Мъжът, който живеел сам в дома си, страдал от тежко заболяване и бил трудно подвижен. След като пламъците обхванали стаята му, той явно се е опитал да излезе, защото го намерили паднал до вратата. Докато пристигне пожарна от Свиленград, съседи се опитали да угасят огъня с маркуч от чешма на двора, като донякъде успели. Дошлите огнеборци доугасили пламъците. Напълно изгоряла е само стаята, в която бил намерен трупът. Останалата част от старата къща била незасегната от пламъците.

Образувано е досъдебно производство и тепърва ще се установява причината за трагичния инцидент, казаха разследващи. Предполага се обаче, че пожарът е възникнал от печка за твърдо гориво.

Загиналият има син, който работел в Англия, и веднага след като бил уведомен за трагичния инцидент, тръгнал за България.

Преди две години пак в с. Студена пожар в дома й отне живота на 77-годишна жена. Миналата седмица пък по същите причини мъж пострада тежко в Свиленград и бе откаран в клиниката по изгаряния в Пловдив, а две момичета бяха обгазени  от печка на твърдо гориво в кв. Гарата.