17
Сря, Юли
29 Нови статии

От Областната администрация в Хасково разпространиха равносметка за нанесените щети от големите пожари в региона.

От полицията днес разпространиха съобщение как точно е пострадал 19-годишният доброволец Светослав Димитров, който е с жестоки изгаряния след огнената стихия в Свиленградско.

Пожарът в Свиленградско е локализиран на всички фронтове и е под контрола на пожарната, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Хасково.

Затвориха пътя между селата Райкова могила - Щит

Със заповед на областния управител на Хасково Мехмед Атаман от днес е обявено цялостно бедствено положениe в Свиленградска община заради огромния пожар. Досега то бе частично. Същото се отнася и за общините Ивайловград и Тополовград.

19-годишен младеж от село Щит е получил тежки изгаряния по ръцете и тялото си при опит да спаси пчелина си от бушуващия в землището пожар. 

Пострадалият веднага е бил откаран в свиленградския филиал на Центъра за Спешна помощ, където раните му били обработени. От Бърза помощ казаха, че около 60 % са получените изгаряния по тялото му, извършена е необходимата медикаментозна обработка и е транспортиран към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив за специализирано лечение.

В момента огромният пожар, който от три дни вилнее в Свиленградска община, е обхванал землището на с. Щит. Поради силно задимяване е затворен пътят Райкова могила-Щит.

 100 000  дка са изпепелените площи

Огнената стихия, която вилнее от вчера в община Свиленград, унищожи и кравеферма в село Левка, съобщиха от Областната администрация. Животните са спасени.