04
Пон, Мар
30 Нови статии

 

 

Гугъл Голям 

 

Харесай ни във фейсбук :)

Интервю
Инструменти
Шрифт
 • venetaВенета, нападателите, пребили баба ти и дядо ти, бяха заловени и изправени пред съда. Какво наказание заслужават според теб?

 • Заслужават най-тежкото наказание, защото е нечовешко да посегнеш по този жесток начин на възрастни хора. Не съм юрист, но съм човек. За мен хората, независимо кой какъв е, на първо място трябва да са човеци. Не може да се постъпва така. Искам максимални присъди. Повярвах вече на МВР, сега остава да повярвам и на съда. Криминалистите си свършиха перфектно работата, откриха ги в кратък срок. Тук е мястото да благодаря на полицаите от Свиленград, Любимец и Хасково, които денонощно работиха по случая и вложиха голямо старание да намерят престъпниците. Сега очаквам и съда да си свърши работата. Това ще бъде удовлетворение не само за семейството ми, но и за цялата общественост.

 

 • А вярваш ли в съдебната система?

 • Тепърва предстои да видя дали ще повярвам. Не мисля, че ще ги пуснат този път. Ние ще ги съдим докрая. Не само заради баба ми и дядо ми, които са изключително добри хора, но и заради всички. Дадох гласност на случая, за да достигне станалото до повече хора. Искам да се обърне повече внимание на правосъдието в България. Ако ние успеем да осъдим тези изверги, хората ще повярват, че има закони. Това се случи на моите баба и дядо, но утре може да посегнат на твоите или на някой друг. Не може така да се постъпва с възрастни хора в България. Потресена съм... същите тези изверги са с множество присъди, лежали са в затвора. Пред медиите казват, че не са се познавали, което не е вярно. Миналата година обрали поликлиниката в Свиленград.

 • Преди да бъдат открити престъпниците, подозираше ли кои може да са те?

 • По принцип нямах никакви конкретни подозрения. Баба и дядо, а и цялото ни семейство сме хора, които нямаме допирни точки с такива лица. В първия момент бяхме шокирани. Семейството успя да се мобилизира и гледахме да помогнем с каквото можем на полицията. Сега най-важното за нас е баба и дядо да се оправят и да са добре.

 • Вярно ли е, че единият от побойниците бил нает през лятото да прокопае канал в двора ви в Малко градище?

 • Да, вуйчо ми го е наел да прокопае канал и септична яма, като му е платил. Възмутително е да дадеш работа на някого, да му платиш за това, а той за благодарност да те ограби.

 • Как се чувстват в момента баба Мавруда и дядо Боньо?

 • Бяха изписани от болницата и се възстановяват. Благодаря на всички лекари за положените грижи. На баба ми е сложен гипс. Ръката на дядо ми е много по-натрошена и все още не може да бъде гипсирана. Това не са единствените травми. Досега само за операциите сме платили 4 400 лв. Тепърва предстоят и други разноски. Всички смятат обаче, че няма кой да ни компенсира разходите. Дори и да бъдат осъдени, ромите нямали нищо - имущество, не получавали заплата... Как да нямат, като единия от тях кара БМВ, облечен е прилично отгоре до долу. Докога по улиците ще се разхождат добре облечени и показващи приличен стандарт на живот престъпници, а уж без доходи? За тях не съществуват ли закони? Да оставим настрани това, а психиката на баба и дядо кой ще излекува? В момента са в Свиленград при майка ми. Минимум два месеца ще са в гипс. Силно са стресирани и не зная кога изобщо ще пожелаят да се приберат на село. След злощастната нощ всичко в къщата бе с краката нагоре и сега сме започнали ремонт. Самите те желаят да се върнат, но най-вероятно ще е напролет.

 • Интервюто взе: Диляна ЦВЕТКОВА