17
Пон, Юни
25 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Катаржина Естейт“ се завърна и с куп отличия от най-големия и престижен конкурс за вино и спиртни напитки в Китай - China Wine & Spirits Awards 2014. Носители на двойни златни медали от надпреварата станаха Le Voyage Cabernet Franc & Syrah (обявено и за „Българско вино на годината“), Katarzyna Reserve 2009 и Encore Syrah 2012. Златни отличия заслужиха един от флагманите на „Катаржина Естейт“ - Question mark 2012 и вино от новата серия Chopin – Nocturnе, а Sonata от същата серия спечели сребърен медал. Вината бяха дегустирани от 100 съдии, внимателно подбрани измежду сомилиери, вносители и дистрибутори от най-ключовите региони и градове в Китай и Хонг Конг. Тази година в надпреварата се включиха 35 страни, като продуктите бяха оценявани на „сляпа дегустация“.

За нас е приоритет участието на вината ни само на големи и престижни конкурси – China Wine and Spirits Awards, Syrah du Monde, Mundus Vini, Chardonnay du Monde, San Francisco International Wine Competition, Vinalies Internationales Paris. Отличията, които печелим на тези експертни конкурси дават истинска стойност на нашите продукти“, сподели изп. директор на „Катаржина Естейт“ Цветелина Николова.

Винарската изба се впуска в международните надпревари преди 6 години. За толкова кратко време продуктите й са успели да спечелят доверието и вкусовете на едни от най-изявените сомилиери по света. До този момент вината на „Катаржина Естейт“ са удостоени с над 150 златни медала от международни конкурси. Годишното производство на шатото е 1,8 – 1,9 млн. бутилки, като 25 % от продукцията е за износ.

СМ