Икономика
Инструменти
Шрифт

Инвестицията е за рекордните 48, 3 млн. лв., от които 46, 4 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ от оперативна програма „Околна среда“. До момента тя е най-мащабната в област Хасково. С реализацията на проекта ще се осигури качествено и природосъобразно пречистване на отпадъчните води от бита и индустрията в целия регион. Очаква се строителството да започне през пролетта. Според сроковете по програмата всички дейности трябва да приключат до юли 2015 година.

Очевидно е, че тази инвестиция нямаше как да се случи, ако не бяха еврофондовете и националния бюджет, каза Нона Караджова. Тя е за 40 г. напред, не е само за нашето поколение, а и за поколението след нас.

Спомням си през 2009 г., когато дайдох на събрание в Свиленград за народен представител, градът беше целия в дупки, подчерта Делян Добрев. Сега има нови улици, цветни градинки и един куп сгради, които са ремонтирани. През последните три години в Свиленград се изпълняват европейски проекти за над 75 млн. лв., съобщи още той. С това общината се нарежда сред първенците по усвояване на средства от Европейския съюз в национален мащаб.

Диляна ЦВЕТКОВА