Икономика
Инструменти
Шрифт

Помощното игрище, което се намира до реката, е купено още преди време от частно лице. Преди това теренът е бил запустял, но в момента е в отлично състояние в резултат на значителни инвестиции. На него се водят тренировки на отбора, поддържан е, има изградено осветление. Притежателят му обаче явно е натрупал данъчни задължения и, тъй като не може да ги плати, публичните изпълнители на НАП в Хасково са започнали принудително събиране чрез продажба на имущество, се казва още в съобщението на приходната агенция. Към игрището има и землище от над 3000 кв. м, в което по-рано е имало басейн. Облагороденият спортен терен е оценен на 27 914 лв., а за другия парцел с несъществуващото от години място за къпане наддаванията ще започват от 24 361 лв.

Имотите се водят на Димитър Дачев, който е баджанак на любимецкия бизнесмен Наско Сталев, научи „Старият мост“. Сталев пък е финансовият благодетел на на ФК „Любимец“, но не се афишира като такъв, твърдят любимчани. Според тях, той е налял много пари в обекта, обявен за продажба. Това е започнало през 2008 г., когато отборът влезе в „Б“ професионална футболна група. Тогава Сталев се заел да разширява спортния комплекс и изкупил прилежащи до стадиона земи от частни лица и от общината. На помощното игрище тренират предимно футболистите от Детско-юношеската школа, но то се ползва от всички формации на „Любимец“. Последната инвестиция там бе поставянето на осветление, казаха запознати.

Собствеността на длъжника е разпределена на 3 части и за всяка от тях кандидат-купувачите могат да наддават поотделно. Към игрището има още един имот с площ 874 кв. м, чиято цена е 1 424,60 лв. На тезгяха обаче са турени по ½ идеална част от обектите. На 5-и октомври започват огледите на имотите. Проявяващите интерес ще могат да ги разгледат на място в присъствието на публичен изпълнител от НАП до 12-и октомври. Наддаването е определено за 18-и октомври от 11, 30 часа.

СМ