23
Пон, Май
28 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

В понеделник министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова връчи чекове на общо 28-те общини, които получават финансиране. Важно е да отбележим, че тези проекти бяха в списъка на чакащите, защото нямаше финансиране, но успяхме да осигурим, каза министър Павлова. Сега подписваме договорите, а наесен над 11 000 деца вече ще учат в уютна атмосфера, освен това, след въвеждането на мерките за енергийна ефективност, разходите за отоплението на сградите ще намалеят значително, добави тя.

По проекта ще бъде санирана сградата на детски ясли „Пролет“, която е построена през 1978 г. Предвижда се да се направи изолация на стените и покрива, да се подмени остарялата дървена дограма, да се сменят електроуредите, както и осветителните тела с енергоспестяващи, да се реконструират системите за вентилация и отопление и др.

Яслите се посещават от 88 деца, а обслужващият персонал наброява 24 души. В част от сградата се помещава Дневният център за деца с увреждания. На втория етаж бе обособен рехабилитационен кабинет по проект на сдружението на майки на деца с увреждания „Нашите деца могат“.

Елена ГЕОРГИЕВА