19
Чет, Май
29 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Намалението на персонала трябва да бъде отразено в бюджета на общината за 2012 г. Дянков предупреждава, че текущо ще се следят натуралните показатели и разходите, а нарушенията ще бъдат оповестявани в средствата за масова информация.

Министърът посочва, че незабавно трябва да бъде направен анализ и оценка на числеността на персонала, чиито заплати се финансират за сметка на субсидия и/или със средства от собствени приходи. Заедно с мерките за доброволно и принудително събиране на просрочените вземания, ръководството на общината следва да предприеме действия за изготвяне на съдебни искове срещу неизправни длъжници, както и за разплащане на наличните и недопускане натрупването на нови задължения, в т.ч и просрочени. О
ко не се спазва финансовата дисциплина, трансферите от държавната хазна ще бъдат преустановени, предупреждава вицепремиерът.

Както „Старият мост“ писа, за 15-процентни съкращения в общинските администрации Дянков съобщи за пръв път при откриването настроителната площадка на последния участък от автомагистрала „Марица“ в началото на ноември. Тогава той обеща да прати писма на всички кметове в страната и се закани да спре субсидиите им, ако откажат да изпълнят рестриктивните мерки.

СМ