24
Нед, Окт
20 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Винаги сме търсили финансови институции, които предлагат добри условия на обслужване на общината, служителите и гражданите, каза зам.-кметът по финансовите въпроси. Ръководството на общината смята, че „Д банк“ стои много добре на пазара, гъвкава е, вземат се добри решения, допълни Костадинова. По думите й някои от сметките с европейски средства са били обслужвани от „Д банк“, при което са добити добри впечатления за работата. Свободните средства от облигационния заем от 5,5 млн. лв., който бе изтеглен от общината, са на депозит в „Д банк“ и ни дават добри приходи от лихви, каза Костадинова. Тя подчерта, че новата обслужваща банка е собственост на Фуат Гювен, който е един от най-големите инвеститори и дарители в общината. Бизнесменът е собственик на основната част от „Свиленград газ“, той дари средства за ремонта на църквата „Живоприемний източник“ в кв. „Гебран“, за газификацията на тукашната болница, всяка година дарява кожухчета за социално слаби деца. Това е политика на ръководството към един от най-големите инвеститори тук, заяви Костадинова. Тя подчерта, че промяната в никакъв случай не означава конфликт с досега обслужващата сметките на общината банка - „Инвестбанк“. Преди три години изтеглихме кредит при много добри условия и лихвен процент, каза зам.-кметът по финансовите въпроси.

Сега предстои подписване на договор с „Д банк“. В контракта ще бъдат регламентирани дарения и социални придобивки в полза на общината.

В офисчето на „Инвестбанк“ в сградата на Общинската администрация пък на по-късен етап ще се настани „Д банк“. То бе отворено за улеснение на гражданите, които превеждат различни такси по сметките на общината.

Елена МИХАЛЕВА